Mps Feniks - Postbus - Zeeburgerkade 612 - 1019 HS Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com logo van garantiefonds

Algemene tourinformatie

Het weer    Voor onze Europese gasten is de wisselvalligheid van het Nederlandse, Belgische en Franse weer een vanzelfsprekendheid. Voor onze gasten uit Australië, Canada, USA en Nieuw Zeeland kan het weer voor aangename en minder aangename verrassingen zorgen. Zorg ervoor dat u buiten uw zomerkleren ook wat warme kleren meeneemt. Ook adviseren we u om regenkleding voor op de fiets mee te nemen.
De wegen   U fietst voornamelijk op bestrate wegen. Nederland heeft overal fietspaden, in België komt u ook wel eens die typische kasseiwegen tegen. In Frankrijk wordt het heuvelachtiger, en kan het zijn dat u een stukje met uw fiets wilt lopen als uw conditie het even niet trekt. Wij proberen onze fietsroutes zo te maken, dat ze geschikt zijn voor fietsers van elk niveau.
Gratis was service    Geef in de ochtend u uw was in een waszak aan ons en u krijgt deze de volgende dag gewassen terug. Alleen nog even ophangen op het tussendek en u heeft weer schone kleren.
Wat mee te nemen ?  Naast uw persoonlijke benodigdheden neemt het merendeel van onze gasten ook goede fietskleding mee. Sommigen dragen ook een helm. Dat is niet verplicht maar zeker veilig, vooral bij afdalingen. We hebben reservehelmen aan boord, mocht u de uwe vergeten zijn. Maar vergeet vooral ook uw zwemspullen niet want vaak kunnen we bij de boot zwemmen, of komt u tijdens uw fietstocht langs een strand of een mooi meer. Ook een warme sweater voor de frisse avonden is handig om bij je te hebben.

De elektriciteit aan boord is 220V. Sommige mensen hebben een adapter nodig. Er is ook een föhn voor onze gasten.
Gezondheid    Vanzelfsprekend hebben wij een uitgebreide EHBO-set aan boord inclusief ice packs en onze fietsgids heeft een eerst hulp set mee voor onderweg. Heeft u speciale wensen met betrekking tot gezondheid of medische voorzieningen, laat het ons weten. Wellicht kunnen we u daarbij helpen.