Mps Feniks - Postbus - Zeeburgerkade 612 - 1019 HS Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com logo van garantiefonds

Rondje Noord-Holland en Texel

Hollandser dan deze tocht bestaat niet. Met Amsterdam als vertrekpunt fietst u door Noord-Holland naar Den Helder, steekt over naar Texel en over het IJsselmeer en Markermeer komt u na een week uitgerust terug in Amsterdam.

Vertrekdata met beschikbare hutten: 19 september, 26 september.

Dag 1          zaterdag     Amsterdam – Purmerend 20 km
Tussen 12 en 2 uur aankomst aan boord van de Feniks aan de Veemkade Amsterdam. Fietstocht door Amsterdam-Noord over het Noord-Hollands Kanaal naar Purmerend. 

Dag 2          zondag       Purmerend – Alkmaar 33 of 40 km.
Door de polders, langs sloten en vaarten en het Noord-Hollands Kanaal naar Alkmaar, ca. 33 km. U kunt ook een langere tocht maken via de Zaanse Schans, plm. 44 km. 

Dag 3          maandag    Alkmaar –  Den Helder
Van Alkmaar naar de duinen en het kunstenaarsdorp Bergen naar marinestad Den Helder, 55 km. Als u met het schip wil meevaren naar Den Helder zetten we u onderweg af en is de afstand plm. 30 km. 

Dag 4          dinsdag      Den Helder – Oude Schild
U vaart met het schip naar de vissershaven van Oude Schild en vertrekt daar voor een fietstocht over Texel, afstand afhankelijk van uw wens. Als u het hele eiland wil rondfietsen is de afstand ca. 50 km. Aan het eind van de middag vaart de Feniks naar Den Oever om daar te overnachten.

Dag 5          woensdag Den Oever – Stavoren
De Feniks vaart vroeg uit voor de oversteek naar Stavoren. Daar stapt u in de ochtend af voor een rondrit door zuidwest Friesland, afstand naar wens. Een mooie tocht is langs de dijk naar de kliffen van Gaasterland en door de bossen en langs sloten en weiden weer terug naar Stavoren, ca. 50 km. Overnachting in Stavoren. 

Dag 6          donderdag Stavoren - Enkhuizen -  Hoorn
Tijdens het ontbijt vaart u met de Feniks naar Enkhuizen. Vanuit Enkhuizen fietst u door het Westfriese platteland naar Hoorn, ooit de grote handelsconcurrent van Amsterdam. 

Dag 7          vrijdag        Hoorn – Waterland – Amsterdam
Deze dag gaat u over Edam, Volendam en Monnickendam naar Amsterdam (ca 35 km). U kunt de tocht natuurlijk langer -en mooier- maken door via Marken langs het Markermeer en binnendoor te steken langs Holysloot naar Amsterdam (plm. 50 km). 

Dag 8          zaterdag
Na het ontbijt is het tijd om afscheid van elkaar te nemen.