Mps Feniks - Postbus - Zeeburgerkade 612 - 1019 HS Amsterdam - Tel. +31 6 5314 7553 - info@fenikscharter.com logo van garantiefonds

Hanzesteden

Een prachtige vaarroute vanuit Amsterdam naar de Rijn, dan de IJssel af en via de Randmeren weer terug.

U ontmoet het schip elke middag en fietst overdag stukken van de Veluwe, Achterhoek en door polders en uiterwaarden. De IJssel is één van de mooiste Nederlandse rivieren. Het is zeker de moeite waard om een dag aan boord te blijven en het landschap voorbij te zien trekken.

Vertrekdata met beschikbare hutten: 3 oktober, 10 oktober.

Dag 1 Zaterdag,            Amsterdam – Wijk bij Duurstede

Ontvangst aan boord aan de Veemkade in Amsterdam. Varen naar Wijk bij Duurstede.

Dag 2 Zondag,              Wijk bij Duurstede – Arnhem, fietsen: Wageningen - Arnhem

Tijdens het ontbijt vaart de Feniks naar Wageningen. Daar begint u aan uw fietstocht naar Arnhem. Er is de mogelijkheid een korte tocht van 40 km te maken en een langere van 60. De korte tocht gaat langs het natuurgebied de Blauwe Kamer naar de Hoge Veluwe. 

Beide tochten komen langs de noordkant aan in Arnhem, waar de Feniks aan de Rijnkade in het centrum op u ligt te wachten.

Dag 3 Maandag,           Arnhem- Deventer, fietsen: Doesburg – Zutphen

U begint de dag weer met een ‘sailing breakfast’ van Arnhem naar Doesburg. In Doesburg stapt u af voor de fietstocht van 40 km. door het coulisselandschap van de Achterhoek. Het eindpunt van deze dag is Zutphen. Terwijl u uw drankje drinkt vaart de Feniks over de meanderende IJssel naar Deventer.

Dag 4 Dinsdag,             Deventer - Kampen, fietsen: Deventer – Hattem 

Vandaag fietst u zo’n 45 km. Aan de oost kant van de Veluwe, met ook hier een fraai kleinschalig, oud landschap. Langs en door het oude stadje Hattem -vergeet vooral niet het Anton Pieckmuseum te bezoeken! – gaat u verder naar Hattem. Daar scheept u in en vaart u verder naar Kampen.

Dag 5 Woensdag,         Kampen - Harderwijk, fietsen: Kampen – Harderwijk

U fietst langs de oevers van de randmeren, de voormalige Zuiderzee, naar het stadje Elburg. Vervolgens weer door de bossen en over heidevelden van de Hoge Veluwe naar Harderwijk, waar de Feniks dan al ligt afgemeerd.

Dag 6 Donderdag,        Harderwijk – Spakenburg,  fietsen: Harderwijk – Spakenburg

Vandaag is de afstand weer zo’n 45 km, die u natuurlijk naar wens kunt verlengen. Overigens kunt u ook een dag aan boord blijven. Het is zeer de moeite waard om het water en landschap langzaam aan u te zien voorbijtrekken. 

De fietstocht is afwisselend door polders en bossen aan de noordkant van de Veluwe. Ermelo en Putten -bekend om de tragische gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog- komt u in Spakenburg. Een zeer authentiek Zuiderzee-stadje, dat vroeger vrijwel geheel van de visserij leefde, waar de klassieke houten vissersboten in de haven nog steeds aan herinneren.

Dag 7 Vrijdag                Spakenburg - Amsterdam                          fietsen: Huizen – Amsterdam

De Feniks vertrekt weer vroeg uit Spakenburg om u af te zetten in Huizen. Vandaar fietst u langs het Gooimeer naar Naarden Vesting. U volgt de kustlijn naar Muiderberg, in Muiden kunt u het kasteel bezoeken. Vanuit Muiden naar Amsterdam is het niet ver naar IJ-burg de meest oostelijk gelegen wijk van Amsterdam. Over het Amsterdam-Rijnkanaal fietst u Amsterdam-Oost in, om te eindigen bij de IJ-haven, waar de Feniks u opwacht aan de Veemkade.

Dag 8 Zaterdag

Na het ontbijt checkt u voor 10 uur ’s-ochtends uit.